Bäst i Test Säsong 1 bjuder på skrattframkallande utmaningar där svenska kändisar tävlar i kluriga och oförutsägbara tester.

Bäst I Test Säsong 1

Introduktion till Programmet Bäst i Test Säsong 1

Bäst i test är ett uppskattat och humoristiskt tävlingsprogram som först sändes i Sveriges Television den 10 mars 2017. Med Babben Larsson och David Sundin som karismatiska programledare, har programmet snabbt blivit en favorit bland den svenska publiken.

Säsong 1 markerade starten för en framgångsrik serie som skulle underhålla tittare i flera år framöver.

 • Programledare
  • Babben Larsson
  • David Sundin
 • Tävlingsformat
  • Varje avsnitt består av flera kluriga och underhållande utmaningar
  • Deltagarna samlar poäng genom att prestera i dessa utmaningar
 • Deltagare
  • Kända svenska personligheter från olika områden
  • Varierande gästdeltagare i varje avsnitt


Avsnitt Sändningsdatum Vinnare av avsnittet
1 10 mars 2017 Deltagare A
2 17 mars 2017 Deltagare B
3 24 mars 2017 Deltagare C

Format och Inspiration

Programmet är inspirerat av den brittiska förlagan Taskmaster, och har som mål att utmana deltagarna i diverse udda utmaningar. Deltagarna består av en fast panel samt en känd gäst i varje avsnitt, som tävlar mot varandra för att lösa uppgifter på bästa och snabbaste sätt. Denna unika och nyskapande format har bidragit till att Bäst i test vunnit Kristallen för årets program 2019 och årets underhållningsprogram 2020.

Den Första Panelen

Den fasta panelen under säsong 1 bestod av Claes Malmberg, Pia Johansson, Kodjo Akolor och Bianca Kronlöf. Dessa skickliga deltagare bjöd på skratt, kreativitet och oförutsägbarhet genom hela säsongen.

Kända Gäster

Varje avsnitt av Bäst i test förhöjdes av närvaron av en känd gäst som tog sig an utmaningarna tillsammans med den fasta panelen. Bland gästerna under säsong 1 fanns Kalle Zackari Wahlström, Eva Röse, Parisa Amiri och Marko Lehtosalo, vilket bidrog till dynamiken och spänningen i programmet.

Utmärkelser och Erkännanden

Efter att ha sänt sin första säsong, har Bäst i test snabbt blivit en favorit bland svenska tittare och har också mottagit flera utmärkelser. Programmet har inte bara vunnit Kristallen-priset en gång, utan två gånger, vilket bekräftar dess position som en ledande kraft inom svensk tv-underhållning.
Vi har skrivit en liknande artikel om detta här Hotell Romantik Säsong 2.

Poängställning och Format

I Bäst i test är poängställningen avgörande för deltagarnas framgång. Varje avsnitt avslutas med en poängtabell som visar hur deltagarna har presterat. Färgkodningen i tabellen ger en snabb överblick av vem som har fått högsta respektive lägsta poäng under avsnittet. Denna poängställning är central för spänningen och tävlingsmomentet i programmet.

Programmets Framtid och Expansion

Efter en framgångsrik första säsong fortsatte Bäst i test att växa och utvecklas. Programmet sändes på SVT fram till våren 2023 och flyttade sedan till TV4 från den 12 januari 2024. Denna expansion visar programmets ständigt ökande popularitet och dess förmåga att engagera en bred publik.
Bäst i Test Säsong 1 bjuder på skrattframkallande utmaningar där svenska kändisar tävlar i kreativitet och snabbtänkthet.

Avslutande Tankar

Säsong 1 av Bäst i test lade grunden för en underhållningsserie som har fortsatt att roa och engagera svenska folket. Med dess unika mix av humor, tävling och kreativa utmaningar, har programmet cementerat sin plats i hjärtat av svensk populärkultur. Fans av programmet kan se fram emot fler säsonger av skratt, spänning och överraskningar.
Läs mer om Lego Masters Sverige Säsong 4 här.

Rulla till toppen