Bäst i Test säsong 5 bjuder på nya skrattfyllda utmaningar med Babben Larsson och David Sundin.

Bäst I Test Säsong 5

Bäst i Test Säsong 5 – En Humoristisk Utmaning

Bäst i Test är ett svenskt humoristiskt tävlingsprogram som har blivit en populär del av svensk underhållning. Programmet, som ursprungligen hade premiär i Sveriges Television den 10 mars 2017, har genom åren bjudit på skratt och underhållning genom sina unika och udda utmaningar.

Programmet är baserat på den brittiska förlagan Taskmaster, och dess framgångar har inkluderat att vinna Kristallen 2019 som årets program och 2020 som årets underhållningsprogram.

 • Unika Utmaningar
  • Kreativa uppgifter som testar deltagarnas uppfinningsrikedom
  • Fysiska utmaningar som kräver både smidighet och styrka
 • Humoristiska Inslag
  • Skämtsamma kommentarer från programledaren
  • Oförutsägbara reaktioner och lösningar från tävlande
 • Kända Deltagare
  • En blandning av kända svenska komiker och skådespelare
  • Varierande gästdeltagare varje säsong
År Utmärkelse Kategori
2019 Kristallen Årets Program
2020 Kristallen Årets Underhållningsprogram

Programledare och Fast Panel

Under säsong 5 var det Babben Larsson och David Sundin som agerade programledare, och de har blivit ansiktena för programmet. Den fasta panelen bestod av Claes Malmberg, Pia Johansson, Kodjo Akolor och Bianca Kronlöf, vilka alla bidrog med sin unika karaktär och humor till programmet.

Kända Gäster

Varje avsnitt av Bäst i Test kryddas med en känd gäst som tävlar mot den fasta panelen. Under säsong 5 fick vi se profiler som Kalle Zackari Wahlström, Eva Röse, Parisa Amiri och Marko Lehtosalo ta sig an de kluriga utmaningarna.Bäst i Test säsong 5 bjuder på skrattframkallande utmaningar med nya kändisdeltagare och kluriga tester under Babben Larssons roliga ledning.

Uppgifter och Utmaningar

Programmets kärna består av de många utmaningarna som deltagarna måste genomföra. Dessa kan variera från fysiska prövningar till kluriga problemlösningar, och ofta under en strikt tidslimit. Det är inte bara att utföra uppgifterna, utan att göra det på det mest effektiva och kreativa sättet som är nyckeln till att vinna. Läs artikeln om ämnet Dr Death Säsong 1 här.

Poängsystem och Vinnare

I Bäst i Test är poängsystemet en central del av spänningen. Deltagarna samlar poäng baserat på hur väl de presterar i varje utmaning. Poängställningen efter varje avsnitt är avgörande för vem som till slut koras som säsongens vinnare.

Minnesvärda Höjdpunkter

Säsong 5 av Bäst i Test bjöd på många minnesvärda ögonblick. Ett sådant var när Ellen Bergström och Erik Ekstrand kom på delad första plats i ett avsnitt, men det var Ellen som tog hem segern efter ett ’tie-break’. Det visar hur varje poäng kan vara avgörande för slutresultatet.

Traditioner och Bonusprogram

En återkommande tradition i Bäst i Test är bonusprogrammet som sänds efter säsongens slut. I dessa specialavsnitt får tittarna se tester som inte fick plats i den ordinarie säsongens klippning. Detta ger en extra dos av underhållning och är ett uppskattat inslag av programmet.

Rekord och Utmärkelser

Under säsong 5 slog Kristina ”Keyyo” Petrushina rekord genom att medverka för tredje säsongen i rad, vilket är rekord för flest antal säsonger i rad och för att ha medverkat i flest avsnitt. Denna typ av prestation visar på programmets förmåga att skapa stjärnor och favoriter bland publiken.

Avslutande Tankar

Bäst i Test säsong 5 fortsatte att leverera underhållning och skratt till svenska folket. Med en blandning av humor, spänning och oväntade vändningar, har programmet cementerat sin plats i svensk TV-historia. Vi ser fram emot framtida säsonger och de nya utmaningar de kommer att föra med sig. Läs mer om Den Som Dräper Säsong 2 här.

Rulla till toppen