Paradise Hotel S14 bjuder på dramatik, kärleksspel och oväntade vändningar i en lyxig miljö där deltagare kämpar för att stanna kvar.

Paradise Hotel Säsong 14

Historiken bakom Paradise Hotel Säsong 14 – En Djupdykning i Realityfenomenet

Paradise Hotel, tidigare känt som Paradise Hotel Sverige, är en svensk dokusåpa som ursprungligen importerades från USA. Sedan den första svenska säsongen sändes 2005 har serien blivit en stapelvara inom reality-tv.

Från och med säsong 18 hösten 2022 genomgick programmet en förändring, inte bara i format utan även i namn, till enbart ”Paradise”.Denna förändring markerar en ny era för den populära serien.

 • Formatförändringar
  • Nytt namn: Från Paradise Hotel Sverige till Paradise
  • Uppdaterade spelregler för att öka dramatik och taktik
 • Produktionsdetaljer
  • Produktionsbolag: Mastiff
  • Filminspelning på exotiska platser för att skapa en lyxig atmosfär
 • Deltagare
  • Utvalda för sin förmåga att skapa underhållning och drama
  • Interaktioner och relationer är centrala för seriens framgång


Säsong Premiärdatum Slutdatum Vinnare
14 2021-03-22 2021-05-27 Information ej tillgänglig

Grundkonceptet för Paradise Hotel

Paradise Hotel kretsar kring en grupp attraktiva singlar som bor tillsammans på ett lyxhotell. Spelet är uppbyggt kring parbildning där deltagarna varje vecka måste hitta en partner av det motsatta könet för att undvika eliminering. Tävlingen är intensiv och strategisk, med nya deltagare som anländer regelbundet och utmaningar som ständigt förändrar spelets dynamik.

Från Amerikansk Inspiration till Svensk Succé

Paradise Hotel har sina rötter i den amerikanska versionen som först sändes 2004. Den svenska varianten, som först spelades in i Mexiko under ledning av projektledaren Anton Glanzelius, har sedan dess utvecklats till en egen unik identitet med Josefin Crafoord som den första programledaren. Trots tidiga jämförelser med andra dokusåpor, har Paradise Hotel skapat sin egen nisch inom reality-tv.

Programmets Resa genom Svensk TV

Efter de två första säsongerna på TV4 och TV400, tog Paradise Hotel en paus för att återuppstå på nya kanaler. Programmet har sedan sänts på TV6 och TV3, vilket har bidragit till dess långvariga närvaro och popularitet. Dess närvaro på streamingtjänster har också underlättat för fans att följa serien.
Paradise Hotel S14 bjuder på dramatik och kärleksspel i en solig oas, där deltagarna tävlar i list och förförelse.

Paradise Hotel i Rampjuset

Paradise Hotel har uppmärksammats positivt genom åren, med en vinst i Kristallen 2014 som ’Årets dokusåpa’. Programmet har flera gånger nominerats i olika kategorier, vilket vittnar om dess inflytande och framgång inom svensk tv.
Läs artikeln om ämnet Maria Wern Säsong 9 här.

Kontroverser och Skandaler

Som med många dokusåpor har även Paradise Hotel varit föremål för kontroverser. Under säsong 16 uppstod en allvarlig incident där en manlig deltagare utförde oönskade sexuella handlingar, vilket ledde till diskussioner om samtycke och säkerhet inom reality-tv. Denna händelse har haft en stor inverkan på hur programmet hanterar sådana situationer och har lett till förändrade regler och riktlinjer.
Läs mer om Yellowstone Säsong 6 Sverige här.

Nya Tider – Paradise Säsong 18

Med Tone Sekelius som programledare inledde Paradise säsong 18 med förnyad energi och uppdaterade regler som fokuserar på samtycke och deltagarnas välbefinnande. Namnbytet och de nya reglerna reflekterar programmets anpassning till moderna tider och dess strävan att vara en ansvarsfull underhållningsplattform.

Minnesvärda Ögonblick från Första Säsongen

Den allra första säsongen av Paradise Hotel, inspelad 2004 och sänd 2005, bjöd på många minnesvärda ögonblick. Marwan Hitti vann säsongen men skapade rubriker efter att ha brutit sitt löfte att dela vinsten. Säsongen gav också upphov till flera kända ansikten, inklusive Sofia Hellqvist, som senare blev prinsessan Sofia av Sverige.

Genombrott och Vinnare i Säsong 2

I säsong 2, som spelades in 2005 och sändes 2006, fick glamourmodellen Natacha Peyre sitt genombrott. Säsongen vanns av Jim Roslund och Jenny Bramer, vilket bekräftade programmets förmåga att skapa stjärnor och minnesvärda tv-ögonblick.

Rulla till toppen