Bäst i Test säsong 3 bjuder på skrattframkallande utmaningar där deltagarna tävlar i kreativitet och snabbtänkthet.

Bäst I Test Säsong 3

Bäst i Test Säsong 3 – En Humoristisk Tävling Som Erövrar Svenska Hjärtan

Bäst i Test är ett svenskt humoristiskt tävlingsprogram som har blivit en återkommande favorit bland svenska tittare. Programmet, som leds av Babben Larsson och David Sundin, hade premiär på Sveriges Television den 10 mars 2017 och har sedan dess bjudit på skratt och underhållning.

Efter flera framgångsrika säsonger flyttade programmet till TV4 från och med den 12 januari 2024.

Bäst i Test har vunnit Kristallen för årets program 2019 och årets underhållningsprogram 2020, vilket bekräftar dess popularitet och framgång.

 • Programledare
  • Babben Larsson
  • David Sundin
 • Ursprunglig sändningskanal
  • Sveriges Television
 • Ny sändningskanal från 2024
  • TV4
 • Utmärkelser
  • Kristallen för årets program 2019
  • Kristallen för årets underhållningsprogram 2020
År Programledare Sändningskanal Kristallen Utmärkelser
2017 Babben Larsson, David Sundin Sveriges Television Inga
2019 Babben Larsson, David Sundin Sveriges Television Årets program
2020 Babben Larsson, David Sundin Sveriges Television Årets underhållningsprogram
2024 Babben Larsson, David Sundin TV4 Okänt

Format och Upplägg

Programmet är baserat på den brittiska förlagan Taskmaster, och dess upplägg är både enkelt och genialt. En fast panel av kända profiler tillsammans med en känd gäst tävlar mot varandra genom att utföra en rad udda och utmanande uppgifter. Dessa uppgifter ska utföras på bästa möjliga sätt och inom en viss tid, vilket ofta leder till roliga och oväntade situationer.

Den Fast Panelen och Gäster

I den tredje säsongen av Bäst i Test bestod den fasta panelen av Anders Jansson, Annika Andersson, Nassim Al Fakir och Clara Henry. De bjöds på stark konkurrens av gäster som Per Andersson, Kristina ”Keyyo” Petrushina, och Emma Molin, bland andra. Denna blandning av komiska talanger bidrog till en säsong full av skratt och oförglömliga ögonblick.

Tävling och Poängsystem

Varje avsnitt av Bäst i Test innebär nya utmaningar där deltagarna samlar poäng baserat på deras prestationer. Poängställningen för varje avsnitt är färgkodad i poängtabellen, där högsta och lägsta poäng per avsnitt markeras. Detta system gör det enkelt för tittarna att följa tävlingen och heja på sina favoriter.

Spännande Moment och Tie-Breaks

Säsong 3 av Bäst i Test bjöd på flera spännande ögonblick, inklusive avsnitt där deltagare hamnade på delad första plats och därmed behövde ställas mot varandra i ett så kallat ’tie-break’. Dessa avgörande moment höjde tävlingens intensitet och engagerade tittarna ännu mer i programmet.
Vi har skrivit en liknande artikel om detta här Babylon Berlin Säsong 1.

Bonusprogram och Tradition

Efter de sju ordinarie avsnitten av säsong 3 sändes ett bonusprogram med tester som inte fick plats i klippningen av säsongen. Detta bonusprogram blev en uppskattad tradition som fortsatte att underhålla tittarna även efter att säsongen officiellt var över.
Läs mer om Det Som Göms I Snö Säsong 3 här.

Rekord och Noterbara Händelser

Kristina ”Keyyo” Petrushina satte rekord under säsong 3 genom att medverka för tredje säsongen i rad, vilket var mest för någon deltagare vid den tidpunkten. Hon medverkade i totalt 15 avsnitt, vilket också var rekord för flest avsnitt. Sådana rekord och prestationer bidrar till att göra varje säsong av Bäst i Test unik och minnesvärd.

Sammanfattning av Säsong 3

Säsong 3 av Bäst i Test sändes under 2019 och fortsatte att leverera humor och spänning till svenska hem. Med en blandning av gamla favoriter och nya ansikten blev säsongen en hyllning till kreativitet och komisk timing. Den totala poängställningen efter säsongen visar hur nära tävlingen ofta var, och hur varje poäng kunde vara avgörande för slutresultatet.
Bäst i Test säsong 3 fortsätter att underhålla med kluriga och skrattframkallande utmaningar som sätter deltagarnas kreativitet på prov.

Programmets Framtid och Arv

Bäst i Test har inte bara blivit en älskad del av svensk TV-underhållning, utan har också inspirerat andra länder att skapa sina egna versioner av programmet. Dess framgång och det faktum att det fortsätter att sändas år efter år visar på dess varaktiga popularitet och betydelse i den svenska underhållningsindustrin.

Rulla till toppen