Maktens Ringar S2 utlovar ännu djupare dyk i Tolkiens värld, med nya intriger och förtrollande äventyr.

Maktens Ringar Säsong 2

Maktens Ringar Säsong 2 – En fördjupning i Midgårds Äventyr

Sagan om ringen: Maktens ringar har blivit en av de mest omtalade TV-serierna, fritt baserad på J. R.

R.Tolkiens universum.Med en första säsong som etablerade serien i Midgårds andra tidsålder, har serien redan skapat en solid fanbas.Den är utvecklad av J.D.Payne och Patrick McKay för Amazon Prime Video och producerad i samarbete med Tolkien Estate, Trust, Harper Collins och New Line Cinema.Fansen väntar nu med spänning på vad säsong 2 kommer att föra med sig.

 • Utvecklare:
  • J.D. Payne
  • Patrick McKay
 • Produktionssamarbete:
  • Tolkien Estate
  • Trust
  • Harper Collins
  • New Line Cinema
 • Streamingtjänst:
  • Amazon Prime Video
Attribut Information
Titel Sagan om ringen: Maktens ringar
Genre Fantasy, Äventyr
Ursprungsland Förenta Staterna
Originalspråk Engelska
Antal säsonger 2
Utvecklare J.D. Payne & Patrick McKay
Produktionsbolag Amazon Studios

Grunden för serien

Maktens Ringar är huvudsakligen baserad på appendixet från Sagan om ringen, vilket ger en detaljerad bakgrund till händelserna under andra åldern i Midgård. Serien är inte en direkt uppföljare till de tidigare filmtrilogierna, men har strävat efter att efterlikna dessa i termer av produktionsdesign och genom att inkludera yngre versioner av välkända karaktärer.

En historisk satsning av Amazon

I november 2017 förvärvade Amazon TV-rättigheterna till Sagan om ringen för en summa av 256 miljoner USD. De har lovat en satsning på fem säsonger med en total budget på över en miljard dollar, vilket gör serien till den dyraste någonsin. Payne och McKay anställdes för att utveckla serien och har sedan dess arbetat med att bygga upp berättelsen som kommer att fortsätta i säsong 2.

Global casting och inspelning i Nya Zeeland

Rollsättningen för den stora ensemblen skedde globalt och inspelningen av säsong ett ägde rum i Nya Zeeland, samma plats där den ursprungliga filmtrilogin skapades. Trots utmaningar som covid-19-pandemin, lyckades teamet genomföra inspelningarna med ett produktionsuppehåll.

En förnyad serie och flytt till Storbritannien

Efter att den första säsongen hade premiär på Prime Video den 2 september 2022, bekräftade Amazon att säsong 2 var beställd. Det meddelades också att framtida säsonger skulle flytta sin inspelningsplats till Storbritannien, vilket markerar en ny era för serien.

Kritikernas och tittarnas reaktioner

Maktens ringar har mottagits väl av kritiker och har fått alltifrån medelbetyg till toppbetyg. Den första säsongen lockade till sig över 100 miljoner tittare, vilket ställer den i direkt konkurrens med andra stora serier som House of the Dragon på HBO.
Läs artikeln om ämnet Kompani Svan Säsong 2 här.

Online kritik och försvar av serien

Trots framgången har Maktens ringar mött kritik, särskilt från en del av Peter Jacksons Sagan om ringen-trilogins fans. Kritiken har handlat om introduktionen av mångkultur och framhävandet av kvinnliga karaktärer, vilket enligt vissa avviker från Tolkiens ursprungliga vision. Skaparna har försvarat sina val och betonat att de inte lägger vikt vid aspekter som hudfärg och kön.
Läs mer om Outlander Säsong 7 Sverige här.

Framtiden för Maktens Ringar Säsong 2

Med en förväntan som byggs upp runt säsong 2, är det många frågor som fansen vill ha svar på. Hur kommer den nya inspelningsplatsen att påverka seriens estetik? Vilka nya karaktärer och berättelser kommer att introduceras? Och hur kommer serien att fortsätta att bygga på det rika arvet från Tolkiens värld? Det återstår att se hur Maktens ringar kommer att fortsätta att utvecklas och fascinera sin publik.
Maktens Ringar S2 utlovar en djupare dykning i Tolkiens värld med nya intriger och äventyr.

Rulla till toppen