I Vår Herres Hage säsong 3 fortsätter att väva humor och värme i berättelserna om bybornas liv.

I Vår Herres Hage Säsong 3

En Älskad Brittisk Klassiker – I Vår Herres Hage Säsong 3

I vår herres hage, originaltiteln All Creatures Great and Small, är en brittisk TV-serie som har vunnit hjärtan världen över. Serien, som sträckte sig över sju säsonger och totalt 90 avsnitt, hade premiär 1977 och avslutades 1990.

Dess popularitet vilar på dess charmiga skildring av en veterinärs liv och äventyr i det pittoreska Yorkshire, en skildring som har förtrollat tittare i flera generationer.

 • Huvudkaraktärer och rollbesättning
  • James Herriot – spelas av Christopher Timothy
  • Siegfried Farnon – spelas av Robert Hardy
  • Tristan Farnon – spelas av Peter Davison
  • Helen Alderson – spelas av Carol Drinkwater
 • Några minnesvärda episoder
  • Episode 1: ”Cats and Dogs” – James och Siegfried hanterar en mängd husdjursproblem
  • Episode 12: ”Matters of Life and Death” – En kritisk operation utförs under svåra omständigheter
 • Produktionsdetaljer
  • Regissör: Peter Grimwade
  • Manusförfattare: Johnny Byrne
Säsong Premiärdatum Avsnitt Slutdatum
3 2 januari 1980 14 30 april 1980

Baserad på Verkliga Händelser

TV-serien är baserad på de verkliga händelserna i livet av James Herriot, en pseudonym för den riktiga veterinären vars böcker ligger till grund för serien. Dessa böcker ger en autentisk inblick i en veterinärs arbete och liv på den engelska landsbygden från år 1937 och framåt, och har blivit älskade för sitt varma och humoristiska berättande.

Centrala Karaktärer och Skådespelare

I centrum för serien står James Herriot själv, spelad av Christopher Timothy, och hans kollegor i veterinärpraktiken; den excentriske Siegfried Farnon och hans impulsiva yngre bror Tristan, porträtterade av Robert Hardy och Peter Davison respektive. James fru, Helen Alderson, gestaltades under de första tre säsongerna av Carol Drinkwater. En annan viktig del av ensemblet var hushållerskan Mrs Edna Hall, spelad av Mary Hignett, vars bidrag till serien blev djupt saknad efter hennes bortgång efter den tredje säsongen.

En Tidsbild av Veterinärlivet

Genom sitt fokus på veterinärlivet på landsbygden, lyckades serien fängsla tittare med en autentisk bild av det hårda arbetet som dessa djurläkare utförde. Samtidigt förmedlades en känsla av vardagens glädje och humor, något som blev en signatur för serien och bidrog starkt till dess långvariga framgång.I Vår Herres Hage säsong 3 fortsätter att charma tittarna med sin varma humor och livfulla skildring av bygemenskapen.

TV-seriens Mottagande och Sändning

Serien hade premiär i brittisk TV 1978 och fortsatte att sändas fram till 1990. I Sverige nådde serien en stor publik när den första säsongen började sändas på SVT2 den 24 april 1979. Seriens framgångar i Sverige har lett till att den blivit en återkommande favorit i svensk TV.

En Nyinspelning för en Ny Generation

År 2020 fick serien nytt liv genom en nyinspelning som har sänts i SVT från och med samma år. Denna moderna tolkning har introducerat James Herriot och hans värld till en ny generation tittare, samtidigt som den har återuppväckt minnen för de som såg och älskade den ursprungliga serien.

DVD-Utgivningar i Sverige

I Sverige har seriens popularitet lett till att de första fyra säsongerna gavs ut på DVD år 2009. De återstående säsongerna, fem till sju, släpptes på DVD år 2011, vilket har gjort det möjligt för svenska fans att återuppleva serien i sin helhet. Vi har skrivit en liknande artikel om detta här Maktens Ringar Säsong 2.

En Oersättlig Del av TV-historien

I vår herres hage är mer än bara en TV-serie; det är en del av TV-historien och en kulturell skatt som fortsätter att inspirera och underhålla. Säsong 3 är särskilt minnesvärd för dess starka avsnitt och den sorgliga avskeden med karaktären Mrs Edna Hall. Serien står som ett bevis på den tidlösa berättelsens kraft och de djupa band som kan skapas mellan karaktärer och deras publik. Liknande artikel Maria Wern Säsong 10.

Rulla till toppen